Home » Novice » Ali lahko najdete rešitev te uganke v manj kot 60 sekundah?

Ali lahko najdete rešitev te uganke v manj kot 60 sekundah?

V današnjem testu je v središču pozornosti matematika. Mimogrede, ali poznate govorice, da je bil Einstein slab matematik? Ta govorica, ki je pomirjala manj nadarjene za matematiko, je vendarle napačna. V resnici slavni fizik pri tem predmetu ni imel nobenih pomanjkljivosti in ga je zelo dobro obvladal že v zgodnjem otroštvu. Danes, moramo poiskati vrednosti vsakega predmeta.

Reševanje to matematično ugankoni zapletena. Poiskati morate le vrednost vsakega predmeta.

©Vonertabox.si

Tovrstne uganke bi vam morale biti znane, saj smo jih že predstavili več. V vsaki vrstici je opisan izračun, ki ga je treba rešiti. V tem preizkusu pa imate na voljo le vrsto seštevkov, kar nalogo še dodatno olajša. Vendar to ne pomeni, da ne smete uporabljati drugih matematičnih operacij. Da bi našli rešitev vsake vrstice, je res nujno treba uporabiti osnovne operacije.

Da bi opravili ta preizkus, vam ponujamo nekaj nasvetov, ki jih boste potrebovali. Prvič, uporabljati moraš kalkulator in ne oklevaj, če si delaš zapiske na papir. Nato morate uporabljati najosnovnejše operacije: odštevanje, seštevanje, množenje in deljenje. Ne otežujte si dela z zahtevnimi enačbami, saj boste s tem zapravili čas.
Na koncu postopek izvajajte postopoma. Začnite s prvo vrstico in se sproti spuščajte do zadnje vrstice.

Rešitev tega testa

Rezultat končne operacije je 18. Ali si našel pravi odgovor? Če je tako, ste zelo dobri v miselni aritmetiki. Če ne, je tu rešitev, ki vam bo pomagala najti vrednost vsakega predmeta.
Prva vrstica je enostavna: 45 / 3 = 15.
Druga vrstica Da bi dobili 23, je treba izračunati vrednost ene sheme, ki je 4.
Tretja vrstica 4 + dve uri je 10. Z dedukcijo je ena ura enaka 3.

Enako velja za dieto z banano.
Na zadnji sliki je vrednost ure 2, banan pa 3. To pomeni: 2 + 3 + 3 + 3 + 10 = 18.

Vonertabox.si

Mathias
Ostanki iz : Mathias
Moje ime je Mathias in sem urednik portala Vonertabox.si. Rad pišem in delim informacije, ki lahko ljudem pomagajo izboljšati njihovo življenje in jih zabavajo. Rada pišem o različnih temah, kot so moda, potovanja, kultura, tehnologija itd. Vedno rad sprejemam nove izzive in se rad učim novih stvari.