Home » Novice » Koliko kvadratov je skupaj? Poišči odgovor v manj kot 50 sekundah?

Koliko kvadratov je skupaj? Poišči odgovor v manj kot 50 sekundah?

Danes moraš prešteti število kvadratov na tej slikina vseh njenih oblikah. Mimogrede, ali ste vedeli, kolikokrat lahko prepognete list? Ljudsko prepričanje pravi, daje nemogoče prepogniti list papirja več kot osemkrat.. Vendar to ne drži. Svetovni rekord v zgibanju papirja so podrli učenci matematike na šoli Saint Marks School v Southboroughu. Uspelo jim je 13-krat prepogniti zvitek toaletnega papirja, s čimer so postavili nov rekord.

Ta test je vizualni izziv in uporablja logiko za iskanje pravilnega števila kvadratov. Če ga želite opraviti, preprosto preštejte čim več kvadratov..

Vonertabox.si

Ta test je nekoliko zapleten in ga bodo lahko opravili le ljudje z močnimi sposobnostmi razmišljanja in dobrim vidom. Za to je pomembno, da ostanete osredotočeni in se ne pustite motiti. Da boste lažje računali, je priporočljivo, da s seboj vzamete pisalo in papir. To igro lahko igrate tudi z drugimi. Tako boste imeli več možnosti za uspeh. Pazite, da vas ne zanese, saj gre le za igro.

Da bi našli točno število kvadratov na tej sliki, morate uporabiti določeno število metodologija. Najprej je treba vedeti, da je lahko vsak kvadrat različno velik in postavljen v katero koli smer. Zato je treba skrbno pregledati vsak del slike, da zagotovimo, da nobenega kvadrata ne spregledamo.

Dober nasvet je, da sliko razdelite na več delov in preštejte kvadrate v vsakem delu posebej. Prav tako začnite s štetjem večjih kvadratov in nato preidite na manjše, saj se tako izognete dvakratnemu štetju istega kvadrata. Na koncu si vzemite čas in se ne pustite motiti. Z malo potrpežljivosti boste našli točno število.

Rešitev

Natančno število kvadratov, ki jih je bilo treba najti, je bilo 16. Da bi se prepričali, da ste pravilno prešteli vse kvadrate, vam predstavljamo rešitev na spodnji sliki.

©Vonertabox.si

Ali ste jih šteli enako metodično? Ni pomembno, katero metodo uporabiš, pomembno je, da jo pravilno izvedeš. Če vam ni uspelo, ne skrbite, to je le igra. Izziv je zabaven in izzivalen ter vam pomaga razviti del možganske moči.

Mathias
Ostanki iz : Mathias
Moje ime je Mathias in sem urednik portala Vonertabox.si. Rad pišem in delim informacije, ki lahko ljudem pomagajo izboljšati njihovo življenje in jih zabavajo. Rada pišem o različnih temah, kot so moda, potovanja, kultura, tehnologija itd. Vedno rad sprejemam nove izzive in se rad učim novih stvari.