Home » Novice » koliko kvadratov je v tem kompletu?

koliko kvadratov je v tem kompletu?

V današnjem testu si boste morali razmigati možgane, da boste našli odgovor na to uganko. Ko govorimo o možganih, ali ste vedeli, da inteligenca ni odvisna od velikosti možganov, temveč od načina njihove zgradbe? Glede na eno od raziskav namreč to, da ima oseba večje možgane, še ne pomeni, da je bolj intelektualno sposobna. Če želite dokazati svojo intelektualne sposobnostiPoskusite uganite točno število kvadratov v spodnji obliki.

Čeprav ta test ni posebno težak, zahteva nekaj sposobnosti za projiciranje razmišljanja v prostor. Odvisen je tudi od intelektualnih in analitičnih sposobnosti. Z iskanjem števila skritih kvadratov lahko razvijete svojo inteligenco. Upoštevajte, da imate na voljo le 10 sekund. da podate svoj odgovor in ga ne smete spreminjati.

Vonertabox.si

Ta vizualni test je zabaven in se lahko predlaga tako odraslim kot otrokom določene starosti. Da bi ugotovili točno število kvadratov, obstaja samo en način, ni treba opraviti nobenega izračuna in nobene operacije, ki bi jo bilo treba poiskati. Vendar pa je koristno, da analiziramo naprej in najdemo točno število.

Da bi ugotovili točno število kock na tej sliki, je treba razumeti razporeditev kock in njihov prostorski položaj. Vsaka kocka je strateško razporejena tako, da vam pomaga določiti skupno število površin. To storite tako, da si ogledate vsako kocko posebej in preštejete število vidnih površin. Nato morate upoštevati položaj vsake kocke glede na druge.

Če sta na primer vidni dve kocki z dvema stranicama, imata skupno stranico. Če je ena kocka postavljena na drugo, skriva obličje kocke, ki je pod njo. Če dobro premisliš o položaju vsake kocke, boš lahko določil število kock v tej obliki.

Rešitve tega testa

Če ste našli 9 kock, vam čestitamo! Uspelo vam je pravilno analizirati razporeditev kock in prešteti število skritih površin. Ta dosežek kaže, da ste dobre vizualne sposobnosti in da ste sposobni analizirati 3D oblike in vzorce.

©Vonertabox.si

S podobnimi vajami še naprej trenirajte svoje možgane, da izboljšate svoje prostorske sposobnosti in sposobnost reševanja zapletenih problemov.

Mathias
Ostanki iz : Mathias
Moje ime je Mathias in sem urednik portala Vonertabox.si. Rad pišem in delim informacije, ki lahko ljudem pomagajo izboljšati njihovo življenje in jih zabavajo. Rada pišem o različnih temah, kot so moda, potovanja, kultura, tehnologija itd. Vedno rad sprejemam nove izzive in se rad učim novih stvari.