Home » Novice » Preizkusite svoj IQ in rešite to nalogo v manj kot 15 sekundah!

Preizkusite svoj IQ in rešite to nalogo v manj kot 15 sekundah!

Današnji test temelji na šahovskih figurah. Šah je ena najbolj priljubljenih iger na svetu za razvijanje intelektualnih sposobnosti. Ali ste vedeli, da je najdaljša šahovska partija trajala 20 ur in je imela 269 potez? Rekord je bil postavljen leta 1989 in do zdaj še ni bil presežen. s figuricami te uganke, bo treba podreti še en rekord: najti odgovor na ta izračun v manj kot 15 sekundah.

V tem matematična ugankamorate samo ugotovite, kateri številki ustreza posamezen kos. na podlagi rezultatov poslovanja.

Ilustracija vsebuje štiri različne šahovske figure: pešca, viteza, kraljico in stolpnico. Vsak od njih predstavlja določeno število. Če želite ugotoviti vrednost zastavice, je to zelo preprosto, operacija je označena z rezultatom. To so osnovne operacije, ne skrbite, ni vam treba opraviti nobene zapletene operacije.. Vaša naloga je ugotoviti vrednost vsakega kosa. Če imate prave odgovore, bi morali dobiti določeno skupno vsoto za zadnjo operacijo.

Test1_13_02_2023©NiceTime

Ta test je na srednji ravni. Iskanje odgovora je lahko preprosto, če poznate osnove matematike.

S tem testom boste preizkusili svoje sposobnosti sklepanja. Vse, kar morate storiti, je opraviti prikazane izračune in oceniti, koliko stane posamezen kovanec. Upoštevajte, da je prvih nekaj operacij morda videti preprostih, vendar če ne boste pravilno odgovorili, bodo naslednje operacije napačne. Boste dovolj spretni, da boste našli vrednosti posameznih delov?

Rešitve tega testa

Če je v zadnji vrstici rezultat 40, ste zmagali. Tukaj je opisano, kako lahko dosežete ta rezultat:

Test1s_13_02_2023©NiceTime

V prvi liniji je peška vredna 4. Z razgradnjo imate : 4 + (2 x 4) = 12

V drugi vrsti ima lopar vrednost 2, vitez vrednost 9 in dama vrednost 11. Z razgradnjo imate : 2 + (9 + 4) – 11 = 4

V tretji vrstici seštejete že pridobljene vrednosti: 2 + (2 + 4) = 8

Tudi za četrto (9 + 2) + 4 = 15

In za zadnjo operacijo, ki je najtežja: (11 + 11) + (4 + 9 + 4) x 2 – (2 x 2 x 2 x 2 x 2) = 40

Mathias
Ostanki iz : Mathias
Moje ime je Mathias in sem urednik portala Vonertabox.si. Rad pišem in delim informacije, ki lahko ljudem pomagajo izboljšati njihovo življenje in jih zabavajo. Rada pišem o različnih temah, kot so moda, potovanja, kultura, tehnologija itd. Vedno rad sprejemam nove izzive in se rad učim novih stvari.