Home » Novice » Preizkusite svoje intelektualne sposobnosti in dokončajte šahovnico. Le 3 % jih lahko najde rešitev!

Preizkusite svoje intelektualne sposobnosti in dokončajte šahovnico. Le 3 % jih lahko najde rešitev!

Danes bomo ocenili vašo sposobnost projiciranja v prostor. Preden začnemo s testom, se bomo s teboj pogovorili oneverjetno dejstvo o vesolju. Ali ste vedeli, da lahko v vesolju še naprej rastete? Pravzaprav lahko astronavt pridobi do 5 centimetrov, če ni izpostavljen gravitaciji. Neverjetno dejstvo, ki so ga opazili pri več astronavtih na Mednarodni vesoljski postaji. Vrnimo se na Zemljo in ocenimo vašo sposobnost projiciranja misli v vesolje.

Ta test je še posebej težak in le tisti z močnimi sposobnostmi razmišljanja in dobrim spominom bodo lahko rešili to vizualno uganko.

Da bi našli manjkajoče oblike, boste morali uporabiti svoj um in si predstavljati, da so sestavljanka je pred vami. Težava je, da znati dokončati šahovnico tako, da projiciraš figure, kot da bi bile odstranljive..

V pomoč vam je del šahovnice že pripravljen, in kot lahko vidite, so kvadrati od rumene do rjave barve. Vse, kar morate storiti, je, da najdete prave kombinacije. Katere figure se prilegajo skupaj in kako sestaviš celotno šahovnico?

©NiceTime

Če so uganke vaša strast, potem bo to za vas prava mala malica. Gre za red in logiko.

Le malo ljudi se je lotilo tega izziva, saj zahteva ne le skrbno razmišljanje, temveč tudi odličen vizualni spomin. Spomniti se morate delcev, ki so že na plošči, hkrati pa dodajati nove oblike za dokončanje strukture. To je odlična in zahtevna miselna vaja, ki zahteva vašo popolno zbranost, pa tudi močno sposobnost prostorskega razmišljanja.

Imate težave pri iskanju poti? Tukaj je rešitev na spodnji sliki

Tisti, ki ste že kdaj reševali sestavljanko, lahko pri tej vaji uporabite nekaj tehnik. Prva tehnika je, da začnete z robovi in vogali, ki jih je pogosto lažje prepoznati. Te dele sestavite tako, da tvorijo okvir šahovnice.
Na naši šahovnici, so to figure 1, 3 in 4.

©NiceTime

Če želite ugotoviti, kako jih postaviti, preštejte število kvadratov in poiščite ustreznike na šahovnici. Potem boste opazili, da se figura številka 2 nadaljuje v nadaljevanju že zbranih figur. Nazadnje, s pomnjenjem že postavljenih figur morate dopolniti le še preostala polja, tj. 6 in 4.

Mathias
Ostanki iz : Mathias
Moje ime je Mathias in sem urednik portala Vonertabox.si. Rad pišem in delim informacije, ki lahko ljudem pomagajo izboljšati njihovo življenje in jih zabavajo. Rada pišem o različnih temah, kot so moda, potovanja, kultura, tehnologija itd. Vedno rad sprejemam nove izzive in se rad učim novih stvari.