Home » Novice » Preverimo, ali imaš dober občutek za opazovanje, saj lahko ta test opravijo le najbolj pozorni!

Preverimo, ali imaš dober občutek za opazovanje, saj lahko ta test opravijo le najbolj pozorni!

Vsebina

Čas je, da ocenite svoj vid in sposobnost opazovanja. V ta namen vam ponujamo vizualni test, ki je postal viralen na družbenih omrežjih. Pomembno je poudariti, da je od vseh ljudi, ki so poskušali sprejeti izziv, le 2 % uspelo opraviti vajo. Zdaj ste na vrsti vi. Ali se boste pridružili tistim, ki so odlično vizualna pismenost ali ste le povprečni?

Kaj točno je to?

Ta slika prikazuje dve zebri. Vendar to ne bo običajna slika, saj bosta živali na njej zamenjani. Zato bo slika predstavljala nekakšno optično iluzijo. Na njej bo dve glavi zebreVendar bo iluzija dajala vtis, da imata ti dve glavi isto telo. Vaš cilj bo ugotoviti, katera zebra se je prva pojavila pred kamero. Če so vaše vizualne sposobnosti boljše od povprečnih, bi morali odgovor poiskati v 7 sekundah.

Vonertabox.si

Zakaj opraviti ta test?

Fotografije z optičnimi iluzijami so senzacija na družbenih omrežjih, saj so na nek način precej moteče in intrigantne. Ne samo, da je zabavno poskusiti razumeti sliko, temveč lahko tovrstni test pomaga tudi pri odkrivanju težav, povezanih z vidom. Tako se lahko hitreje odzovete in imate čas za zdravljenje težave. Vizualne uganke so tudi dober način zaizboljšanje koncentracije in se ob tem zabavajte. Poleg tega ga je mogoče opraviti doma ali kje drugje, saj tovrstni testi očitno ne vzamejo veliko časa.

Ti je uspelo najti pravi odgovor?

Zebra na desni je tista, ki gre prva na sliki. Čestitke vsem, ki jim je uspelo! Imate brezhiben razgled.

Vonertabox.si

Če ste si sliko dobro ogledali, ste morali opaziti majhne podrobnosti na telesih obeh živali. Najprej se črte na glavi zebre na levi strani in črte v bližini fotoaparata ne ujemajo. Drugič, opazovati je bilo treba položaj zadnjih nog živali. Te jasno kažejo, da je bila žival obrnjena v desno. V tretjem koraku bi, če bi pozorno pogledali, opazili, da je telo zebre na desni nekoliko bolj izpostavljeno. Fotografija z rešitvijo vas čaka tik spodaj.

Ne oklevajte in delite svoj rezultat v družabnih omrežjih ter predlagajte ta test svojim prijateljem.

Mathias
Ostanki iz : Mathias
Moje ime je Mathias in sem urednik portala Vonertabox.si. Rad pišem in delim informacije, ki lahko ljudem pomagajo izboljšati njihovo življenje in jih zabavajo. Rada pišem o različnih temah, kot so moda, potovanja, kultura, tehnologija itd. Vedno rad sprejemam nove izzive in se rad učim novih stvari.