Home » Novice » Tega ne zmore niti vaš učitelj matematike! Lahko najdeš odgovor?

Tega ne zmore niti vaš učitelj matematike! Lahko najdeš odgovor?

Vsebina

Matematična enačba je preizkus logičnega razmišljanja in reševanja problemov. Z malo koncentracije in velikim občutkom za opazovanje, genialci bodo našli odgovor v kratkem času. Zato pohitite in to storite tudi vi.

Kakšen je odgovor na to matematično enačbo?

Število 7 je tukaj poudarjenošestkrat se ponovi, pri čemer ga morate izračunati z običajnimi znaki +, -, x in /. V vrstnem redu, kot je predstavljen, je naloga sestavljena najprej iz seštevanja, nato deljenja, še enega seštevanja, množenja in odštevanja. To enačbo lahko rešijo tudi otroci, saj je za rešitev izračuna dovolj, da sledijo logiki. Če se na prvi pogled zdi, da je naloga težka, to ni res, saj gre za vrsto preizkusa, ki je ponujen med izpiti. Gre za različico številnih preizkusov s številkami in črkami, ki zahtevajo logiko.

Vonertabox.si

Zakaj narediti matematični test?

Matematični izziv preverja raven inteligence in hitrost, s katero posameznik reši problem. Po začetnem opazovanju zastavljenega problema se razmišlja o logiki, ki ji je treba slediti, tako da se razmisli, katera vrsta izračuna je na prvem mestu: seštevanje, odštevanje, deljenje ali množenje. Nato se opravi izračun in v trenutku se najde rešitev matematične enačbe. Z različnimi vrstami matematičnih problemov, 99 % ljudi tega preizkusa ne opravi.. Pri tovrstnih enačbah človek razmišlja in vadi glavo ter uporablja metodo reševanja, ki se je naučil na fakulteti. S tem matematičnim problemom izboljšamo tudi vid.

Rešitev

Ali ste to enačbo rešili logično in v skladu s pravili prednosti?

©Vonertabox.si

Na tej enačbi, morate začeti z reševanjem množenjasaj so oklepaji tu nevidni. Nato sledi deljenje, nato pa se lotite seštevanja in odštevanja. Pravilni odgovor je 50.

Mathias
Ostanki iz : Mathias
Moje ime je Mathias in sem urednik portala Vonertabox.si. Rad pišem in delim informacije, ki lahko ljudem pomagajo izboljšati njihovo življenje in jih zabavajo. Rada pišem o različnih temah, kot so moda, potovanja, kultura, tehnologija itd. Vedno rad sprejemam nove izzive in se rad učim novih stvari.