Home » Novice » Ugani, kateri kozarec se bo napolnil prvi. Ta izziv opravite v manj kot 20 sekundah!

Ugani, kateri kozarec se bo napolnil prvi. Ta izziv opravite v manj kot 20 sekundah!

Vsebina

Obstaja veliko načinov za merjenje ravni inteligence. Vendar se strinjamo, da so spletni testi IQ, kot je ta, ki vam ga bomo ponudili danes, najbolj zabavni. Se strinjate z nami? Potem vas vabimo, da preizkusite svoje možgane v tem logičnem testu. Ste pripravljeni na izziv?

Očesni test: “Kateri kozarec se hitreje napolni?

Ste pripravljeni? Potem je to vaš izziv. Na naslednji sliki je več kozarcev povezanih s cevjo, tako da se bo vsak kozarec napolnil, če boste iz pipe spustili vodo. Skupaj je 7 oštevilčenih kozarcev. Vaš izziv je uganiti kateri od teh kozarcev se napolni prvi.. Če vam to uspe v rekordnem času, si zaslužite, da vas imajo za genija!

©MixxRadio

Ob pogledu na sliko si z domišljijo predstavljajte, kako teče voda iz pipe. Pazi na majhne pasti!

IQ test: pravilen odgovor

Še vedno niste rešili te vizualne uganke? Dali vam bomo drugo priložnost, da to storite. V pomoč vam je nekaj namigov: če pogledate kozarec 7, prvi kozarec, ki prejema vodo iz pipe, ima ob straneh dve cevi, povezani s kozarcema 5 in 6. Torej kozarec 7 ni prvi, ki se napolni. Prav tako, Prepričajte se, da vse cevi delujejo.

Ste našli pravi odgovor? To pomeni, da imaš dobre sposobnosti opazovanja in analize. Čestitamo, si genij!

Oglejte si rešitev na slikah če pri tem preizkusu nisi mogel uganiti pravilnega odgovora.

Rešitev

©MixxRadio

Prva logika, ki jo morate upoštevati, je, da je cev na nižji višini tista, ki omogoča hitrejše polnjenje stekla v spodnjem toku. Ker pa je cev, ki vodi do kozarca 5, zamašena, je prvi kozarec, ki prejme vodo, kozarec 6, nato pa še 4. Tako je steklo, ki se napolni prvo, steklo 4.

Mathias
Ostanki iz : Mathias
Moje ime je Mathias in sem urednik portala Vonertabox.si. Rad pišem in delim informacije, ki lahko ljudem pomagajo izboljšati njihovo življenje in jih zabavajo. Rada pišem o različnih temah, kot so moda, potovanja, kultura, tehnologija itd. Vedno rad sprejemam nove izzive in se rad učim novih stvari.